Processed with VSCO with f2 preset

07.30 – Vaknar av att bebisen jollrar och vill gå upp. Dricker kaffe i sängen medan Jalou tränar på att ligga på mage. Hon vill så gärna upp och framåt nu. Mycket vilja och frustration. Men snart så!

Processed with VSCO with f2 preset

09.00 – Facetimar med min bror i Strängnäs som har två barn, varav den ena tjejen bara är några månader äldre än Jalou. Tar bild med Jalou där hon ”lånar” mitt hår. Brorsan säger att det är Joey Tempest upp i dagen och jag är beredd att hålla med. Ska det bli en liten pudelrockare av den här tjejen?

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

10.00 – Slänger in en tvätt och går sedan ut med hunden. Det är sjukt grönt i Lund nu, men också rätt grått. Lite trist. Men för en norrlänning är det här iofs standardväder på sommaren – 18, 19 grader och molnigt. Så även om det kanske skulle vara fint med sol är det ett stråk av hemmakänsla som far genom min kropp när det är så här. Det känns tryggt typ?

Jalou (och jag) älskar vår Ergobaby-bärsele. Även om hon väger över 6 kg nu funkar det bra att bära henne. Jag försöker hålla i gång med styrketräning nu och får inte alls så ont i rygg/axlar längre vilket var fallet i början. Och hon somnar oftast så himla bra i den.  Idag vaknade hon dock efter halva promenaden och 10 min efter den här bilden togs fick vi även amma lite i den. Kan tillägga att det funkar hur bra som helst. Läste med stora ögon om de tjejer som lyckades amma i bärsele och trodde det var på hjärnkirurgi-nivå men det var mycket lättare än jag trodde. Tips tips till alla ammande tjejer.

Processed with VSCO with f2 preset

12.00 – Äter lunch samtidigt som Jalou utforskar sin giraffleksak. Tänkte fota lunchen men den såg så tråkig så den fick inte va med. Det var iaf tabbouleh blandat med couscous, fetaost och nötter. Vilket jag åt ur plastbunke med en hand. Haha småbarnslivs-lunch alltså.

Processed with VSCO with f2 preset

13.00 – Hänger tvätt, tar ut hunden på en kort promenad och inväntar min syrra och hennes familj.

Processed with VSCO with f2 preset

13.30 – Min syster Anna och hennes familj kommer över. Här min systerdotter Agnes som är himla fin och bra och dessutom är en stjärna när det kommer till att hålla i bebisar.

Processed with VSCO with f2 preset

Av syrran fick jag även sånt här japanskt kak-godis – Pocky. Påminner mig om ett ex från gymnasiet som var besatt av manga och japansk kultur osv.

Nu har bebisen slocknat på sängen och jag ligger och pustar ut bredvid henne. Dagarna med bebis är rätt intensiva, så man försöker vila när man får chansen.

Något som slagit mig är dock att det är rätt gött att få besök eller gå ut och hitta på saker. Då får man själv träffa andra vuxna och får lite socialt utbyte samtidigt som man får lite avlastning i form av andra som vill hålla och gulla med bebis. Sitter man hemma själv en hel dag blir man oftast tröttare. Så vi försöker hitta på minst en grej varje dag, om det så är att gå och fika eller dra till utegymmet med en polare osv osv.

Snart kommer Karol hem och sen ska vi träffa hans föräldrar som är nere i Skåne några dagar.

Hoppas ni har en skön helg!